Läs om Pop Up Schubert här:   Pop-Up Schubert
  Läs om kammarmusikprogrammet här: Schubert on the road

 
SchubertAppen- ett måste för Schubertianer och andra musikälskare.
Finns nu att ladda ner för Android här
 och på App-store här
 
 
 
SchubertAppen är en mobilapp som innehåller ett antal nyinspelade sånger, en biografi, ett online quiz och en sing-a-long del för egen övning via Scorx digitala plattform för musikalisk instudering. SchubertAppen har som syfte att lyfta fram Schuberts Lieder som klingande ikon för kammarmusikens minsta subgenre.
Längre ner kan du läsa om projektet Pop-Up Schubert

SchubertAppen har sin egen Facebook Sida-välkommen att besöka  gilla: EUlogo_c_RGBhttps://www.facebook.com/schubertappen/

Projektet medfinansierades av Europeiska unionen.

 

Lyssna på ett kort medley från SchubertAppen: Helena Ek Sjunger ur Ellens Dritter Gesang. Ave Maria, Maria Sjökvist sjunger ur Seligkeit och Helena Ek sjunger ur Gretchen am Spinnrade. Vid flygeln Karin M Nilsson

Lyssna på ett urval av dikter i poesimedleyt. Hela dikter i SchubertAppen kan du lyssna på genom att klicka på en  ikon som denna: 

Om Franz Peter Schubert

Franz Peter Schubert (Wien 1797- 1828) var en österrikisk tonsättare Hans produktion under det korta liv han levde var enorm – över 1 000 verk – och mycket av musiken han skrev är skriven för mindre sammanhang, musikaliska salonger, och kräver inte konsertestrader eller operascener. Hans kammarmusik, pianomusik och sånger har framförts i hemmiljöer ända sedan de skrevs.

Han var i hög grad en samtida tonsättare som använde texter av tidens stora poeter som Goethe, Friedrich Schiller, Heinrich Heine, Friedrich Rückert, m.fl.. Han umgicks flitigt i de intellektuella konstnärskretsarna i Wien, men var också välbekant med annan europeisk kultur och använde texter av bland andra Sir Walter Scott och Shakespeare.

Musikaliskt företräder han en tradition förankrad i Haydns, Mozarts och Beethovens musik, men är också en stor förnyare i synnerhet inom Lied-genren.

Välkommen att kontakta mig här

Prenumerera på SchubertAppens nyhetsbrev!