SchubertAppen- ett måste för Schubertianer och andra musikälskare.
Finns nu att ladda ner för Android här
 och på App-store här
Karin M Nilsson utvecklade under 2015-2017  SchubertAppen  med  Schuberts Lieder som utgångspunkt.  Tillsammans med olika sångsolister, Chalmers Teknolog Konsulter, ljudtekniker  Jerry Sillah  och
Nilento Studio har vi skapat årets coolaste app.
  SchubertAppen är en mobilapp som innehåller ett antal nyinspelade sånger, en biografi, ett online quiz och en sing-a-long del för egen övning via Scorx digitala plattform för musikalisk instudering. SchubertAppen har som syfte att lyfta fram Schuberts Lieder som klingande ikon för kammarmusikens minsta subgenre.

SchubertAppen har sin egen Facebook Sida-välkommen att besöka  gilla: EUlogo_c_RGBhttps://www.facebook.com/schubertappen/

Projektet medfinansierades av Europeiska unionen.

 

Lyssna på ett kort medley från SchubertAppen: Helena Ek Sjunger ur Ellens Dritter Gesang. Ave Maria, Maria Sjökvist sjunger ur Seligkeit och Helena Ek sjunger ur Gretchen am Spinnrade. Vid flygeln Karin M Nilsson

Lyssna på ett urval av dikter i poesimedleyt. Hela dikter i SchubertAppen kan du lyssna på genom att klicka på en  ikon som denna: 

 

Pop-Up Schubert- Interaktiva och  mikrokonserter  på Göteborgs Schubert Maraton   Vi firade  Schuberts 220 års-dag den 31/1 med  en schubertiansk  heldag i Hammarkullen.  Här skakas Minute Music Shakern för att skapa ny musik.  Under 2017-2017 turnerade vi på skolor i Göteborg och näraliggande kommuner. Vi mötte undebara elever och hängiven personal i grundskola, särskola och introduktionsskola. Musiken bygger de bästa broarna och schubertiaden är ett redskap nu liksom på Schuberts tid.

                                                                                                               

Göteborgs Schubert Maraton medfinansierades av Göteborgs stads Kulturnämnd. Skolturnéerna subventioneras av Kultur i Väst och Göteborgs stads Kulturterminen.

Vi lyssnar, utforskar, inspireras och skrattar tillsammans med en sång av Franz Schubert som utgångsmaterial.  All musik uppförs live av sopransolisten Nina Ewald och pianisten Karin M Nilsson.

Vill du boka en Pop-Up Schubert till din skola? Kontakta karin@karinm.se

Vi finns på Kulturterminen i Göteborg med de subventioner och arrangörsstöd som Göteborgs Stad erbjuder samt i Västra Götalands regionens utbudskatalog.

Pop-Up Schubert på Kulturterminen, Göteborgs stad

Pop-Up Schubert i Kulturkatalogen Väst

teckomatorp2 teckomattorppopuop2 Teckomatorp 1

 

Om Franz Peter Schubert

Franz Peter Schubert (Wien 1797- 1828) var en österrikisk tonsättare Hans produktion under det korta liv han levde var enorm – över 1 000 verk – och mycket av musiken han skrev är skriven för mindre sammanhang, musikaliska salonger, och kräver inte konsertestrader eller operascener. Hans kammarmusik, pianomusik och sånger har framförts i hemmiljöer ända sedan de skrevs.

Han var i hög grad en samtida tonsättare som använde texter av tidens stora poeter som Goethe, Friedrich Schiller, Heinrich Heine, Friedrich Rückert, m.fl.. Han umgicks flitigt i de intellektuella konstnärskretsarna i Wien, men var också välbekant med annan europeisk kultur och använde texter av bland andra Sir Walter Scott och Shakespeare.

Musikaliskt företräder han en tradition förankrad i Haydns, Mozarts och Beethovens musik, men är också en stor förnyare i synnerhet inom Lied-genren.

Välkommen att kontakta mig här!

Prenumerera på SchubertAppens nyhetsbrev!