SchubertAppen- ett måste för Schubertianer och andra musikälskare.
Finns nu att ladda ner för Android här
 och på App-store här
Karin M Nilsson utvecklade under 2015-2017  SchubertAppen  med  Schuberts Lieder som utgångspunkt.  Tillsammans med olika sångsolister, Chalmers Teknolog Konsulter, ljudtekniker  Jerry Sillah  och
Nilento Studio har vi skapat årets coolaste app.
  SchubertAppen är en mobilapp som innehåller ett antal nyinspelade sånger, en biografi, ett online quiz och en sing-a-long del för egen övning via Scorx digitala plattform för musikalisk instudering. SchubertAppen har som syfte att lyfta fram Schuberts Lieder som klingande ikon för kammarmusikens minsta subgenre.
Längre ner kan du läsa om projektet Pop-Up Schubert

SchubertAppen har sin egen Facebook Sida-välkommen att besöka  gilla: EUlogo_c_RGBhttps://www.facebook.com/schubertappen/

Projektet medfinansierades av Europeiska unionen.

Lyssna på ett kort medley från SchubertAppen: Helena Ek Sjunger ur Ellens Dritter Gesang. Ave Maria, Maria Sjökvist sjunger ur Seligkeit och Helena Ek sjunger ur Gretchen am Spinnrade. Vid flygeln Karin M Nilsson

Lyssna på ett urval av dikter i poesimedleyt. Hela dikter i SchubertAppen kan du lyssna på genom att klicka på en  ikon som denna: 

Pop-Up Schubert- Interaktiva och  mikrokonserter  på Göteborgs Schubert Maraton   

Att fira  Schuberts fördelsedag den 31/1 har blivit en tradition. I år firade vi med Schubertiader för stora och små på Kulturhuset Kåken och körde efterfest dagen därpå med Särskolan i Eriksbo. 2017 firade vi 22-årsdagen  med  en schubertiansk  heldag i Hammarkullen.  Vi skakade Minute Music Shakern för att skapa ny musik och skapade med ord och bild.

Under 2017-2017 turnerade vi på skolor i Göteborg och näraliggande kommuner. Vi mötte undebara elever och hängiven personal i grundskola, särskola och introduktionsskola. Musiken bygger de bästa broarna och schubertiaden är ett redskap nu liksom på Schuberts tid.

Nu gläder vi oss extra mycket eftersom Kulturrådet i december 2018 beviljat stöd till utveckling av Pop-Up Schubert. Dansen kommer att ta större plats i vår workshop, helt i enlighet med den ursprungliga Schubertiaden där Schubert improviserade fram melodier till sällskapsdanserna. Samma melodier återanvändes i hans verk på otaliga sätt. Musical recycling helt enkelt.

Med stöd av Statens Kulturråd

                                                                                                               

Göteborgs Schubert Maraton medfinansierades av Göteborgs stads Kulturnämnd. Skolturnéerna subventioneras av Kultur i Väst och Göteborgs stads Kulturterminen.

Vi lyssnar, utforskar, inspireras och skrattar tillsammans med en sång av Franz Schubert som utgångsmaterial.  All musik uppförs live av sopransolisten Nina Ewald och pianisten Karin M Nilsson. I workshopen medverkar även Pia Nordin, dansare.

Vill du boka en Pop-Up Schubert till din skola? Kontakta karin@www.karinm.se

Vi finns på Kulturterminen i Göteborg med de subventioner och arrangörsstöd som Göteborgs Stad erbjuder samt i Västra Götalands regionens utbudskatalog.

Pop-Up Schubert på Kulturterminen, Göteborgs stad

Pop-Up Schubert i Kulturkatalogen Väst

Om Franz Peter Schubert

Franz Peter Schubert (Wien 1797- 1828) var en österrikisk tonsättare Hans produktion under det korta liv han levde var enorm – över 1 000 verk – och mycket av musiken han skrev är skriven för mindre sammanhang, musikaliska salonger, och kräver inte konsertestrader eller operascener. Hans kammarmusik, pianomusik och sånger har framförts i hemmiljöer ända sedan de skrevs.

Han var i hög grad en samtida tonsättare som använde texter av tidens stora poeter som Goethe, Friedrich Schiller, Heinrich Heine, Friedrich Rückert, m.fl.. Han umgicks flitigt i de intellektuella konstnärskretsarna i Wien, men var också välbekant med annan europeisk kultur och använde texter av bland andra Sir Walter Scott och Shakespeare.

Musikaliskt företräder han en tradition förankrad i Haydns, Mozarts och Beethovens musik, men är också en stor förnyare i synnerhet inom Lied-genren.

Välkommen att kontakta mig här.

Prenumerera på SchubertAppens nyhetsbrev!