Toccata1

The Holy Shake- Roadtrips med dans, dikt, sång och musik för kyrkorummet sedan 2006.

Dans, Sång, Piano, Orgel, Recitation och Performance som uttrycksmedel med kyrkorummets förutsättningar och behov som utgångspunkt. Vi låter oss inspireras av kyrkans rum, instrument, inventarier, akustik och liturgi i vårt skapande.

The Holy Shake Roadtrip 2016

”Med Dig” är en fortsättning och utveckling utifrån tidigare års turnéer och samlade erfarenheter. Välkommen att kontakta oss för mer info eller en bokningsförfrågan via länken nedan.

I år tackar vi HelgeAx:on Johnsons stiftelse för det ekonmiska stödet som kom väl till pass .

Klicka för här för Turnéschema

Hitta oss på Twitter, Pinterest och Instagram på #theholyshakeroadtrip2016 eller #theholyshakeroadtrip2015

Om The Holy Shake Roadtrip 2016 , the Crew:

Pia Nordin:

Dansare och koreograf med en fil. kand i dans och koreografi från London Contemporary Dance School. Hon har sedan examen 1999 arbetat med dansare med  koreografer i olika kompanier i Sverige, Kanada och Storbritannien.  Sverige verkar Pia som dansare och kreatör i föreställningar för barn och unga i Embla Dans & Teater som turnerar i hela Sverige.

Pia koreograferar för fria grupper i Göteborg såsom GEST (Gothenburg English Studio Theatre), Teater Kurage, Teater Eksem m.fl. Just nu är hon aktuell som dansare med konstnärsduon Lundahl & Seitl som i sommar spelar föreställningar i Syd Korea. Gruppen medverkar också i Göteborgs  Dans & Teater festival.

Pia är även en del av SKOGEN, en Göteborgsbaserad konstnärsdriven plattform för scenkonst.

Lina Lundin: Dansare utbildad på Balettakademien i Stockholm. Lina arbetar som frilansdansare, koreograf och pedagog, främst i Sverige och Finland. Hon är en av initiativtagarna till det Umeåbaserade danskollektivet Nomodaco som startade 2002.

Lina är liksom Pia verksam Göteborgsbaserade Embla Dans & Teater.

På senare tid turnerar hon flitigt med sin egenproducerade svensk/finska soloföreställning på olika offentliga platser och äldreboenden där Linas halvfinska bakgrund är en av drivkrafterna.

Sommarens inhoppare:

Micaela Jacobsson: Dansare utbildad på Angeredsgymnasiets Yrkesdansprogram och Balettakademiens danslinje i Göteborg. På vilka hon har genomfört två 3-åriga yrkesutbildningar. Efter sin utbildning gick hon som lärling hos kompaniet IL Dance och Regionteater Väst. Micaela har jobbat med koreografer som Olof Persson, Lee Brummer, Carl-Olof Berg, Gun Lund, Gunilla Olsson, Carolyn Deby samt dansat på scener som Göteborgsoperan och Atalante.

Karin M Nilsson: Konstnärlig ledare i The Holy Shake, pianist, musikpedagog och frilansande kyrkomusiker. Hon är utbildad vid Schola Cantorum de Paris, Göteborgs Musikhögskola. Lunds Universitet  och Folkhögskolan i Hjo.

I egenskap av ackompanjatör till dans  har hon verkat både i Sverige och i Frankrike. Karin driver företaget Karin M  som ursprungligen producerade musikteater för barn och familj men som nu breddat sin repertoar betydligt.

SchubertAppen, en musik-app för ”Schubertianer och andra musikälskare”, är ett av Karins aktuela projekt. Appen kommer bli tillgänglig under hösten 2016 i de olika appbutikerna.

 

The Holy Shake Roadtrip 2015 besökte 14 församlingar i Sverige . Totalt sedan 2006 har vi besökt över 100 församlingar med våra dansade andakter. Boka the Holy Shake Roadtrip 2016 och ”Med Dig” till vakanser i sommarmusiken eller till något tillfälle resten av året.

Publiken om vår föreställning ”Där finns Kärleken”- The Holy Shake Roadtrip 2015.

Lars, organist: En helt ny uttrycksform för vår kyrka. En ”All Inclusive” konstnärlig och andlig upplevelse.

Margareta, kyrkobesökare: Jag kunde inte hålla tårarna borta- en vacker och berörande föreställning.

Jens, spontan besökare i kyrkan: Jag bara råkade gå förbi och gick in  mest av en slump. Jag fick uppleva något jag aldrig sett förut i kyrkan . Oerhört vackert och fängslande. Hoppas ni kommer tillbaks.

Bakgrund och idé till The Holy Shake.                                                                                                                    

Idén till the Holy Shake kom när musikern Karin M Nilsson och danspedagogen Maria Kjellberg- Hjelte  genomförde ett dansprojekt för heliga rum med eleverna på Angereds Gymasiets Yrkesdansutbildning.  I Hjällbo Kyrka, Göteborg, medverkade eleverna i söndagens högmässa vilket berörde både elever och församling mycket djupt. Detta inträffade 2003 men ännu idag kan vi möta personer som minns den upplevelsen av Hjällbo Kyrkorum.

Dansen och musiken tar vid där orden inte räcker till och med våra uttrycksmedel skapar vi en lite annorlunda gudstjänstupplevelse. Maria Kjellber-Hjelte har idag lämnat dansen bakom sig och arbetar som samordnare för de estetiska ämnen på Schillerska Gymnaiset i Göteborg .Flera av hennes koreografier lever vidare i vår repertoar och utvecklas av Pia Nordin

KLICKA HÄR FÖR ATT KONTAKTA MIG!