Pop-Up Schubert

Scrolla ner för vår trailer.

Pop-Up Schubert- Sveriges modernaste schubertiad.

Vi är igång inför ytterligare en säsong med Sveriges modernaste schubertiad, Pop-Up Schubert. Passar alla oavsett funktionsuppsättning. Ett utmärkt projekt för Skapande skola eller evenemang för stora och små.
2021 gjorde vi digitala besök i Härryda kommun s årkurs tvåor och IRL i Falkenberg. Vi besökte 4 olika platser i Jönköpings kommun med vårt publike evenemang för stora och små med stor framgång.
Skolor i Falkenberg, Väster Norrland och Göteborg samt ett antal församlingar i Svenska Kyrkan fick besök av Pop-Up Schubert under 2020. Innan dess har vi besökt grundskolor i Lerum, Bergsjön, Kulturhuset Kåken, Hammarkullens café och Folket hus, skolor i Angered samt särskolor i hela Östra Göteborg.


I en fartfylld musikalisk workshop får du följa med på en upptäcktsfärd i den klassiska musikens värld, tillsammans med en äkta operasångerska och en knasig pianist.
En sång av kompositören Franz Schubert leder oss i ett kreativt utforskande av både dikt och ton..
Glada skratt förenas med tonerna av musik, när vi lyssnar, dansar och spelar tillsammans.
Deltagarna får ge 1800-talspoesin en make-over och prova på att skapa ny musik med hjälp av gamla toner.
Vi bjuder på en musikalisk skrattfest med eget skapande för både ton och dikt.
Några reaktioner:
Härligt lättillgängligt för alla åldrar!
_ Bro! Det var jetekul!
– Kan ni inte komma tillbaka varje vecka?
– Kul och ändå seriöst! Roligt att få uppleva tillsammans med sitt barn!
– Mera Schubert, sa mina elever efteråt.

Ellen Larsson, skapande skola , Pop-Up Schubert
Pop- Up Schubert:
Skapande skola på Ängås skolan.

Pop-Up Schubert i Kulturkatalogen Väst

2000-talets schubertiad, ett musikalisk möte för inspiration och  skapande. Särskilt spännande är vad som gömmer sig i hatten.

Pop-Up Schubert Skapande Skola MusikCentrum
Pop-Up Schubert, Skapande Skola

 

Posterbild till Trailer.

Att fira  Schuberts fördelsedag den 31/1 har blivit en tradition. I år firade vi med Schubertiader för stora och små på Kulturhuset Kåken och körde efterfest dagen därpå med Särskolan i Eriksbo. 2017 firade vi 22-årsdagen  med  en schubertiansk  heldag i Hammarkullen.  Vi skakade Minute Music Shakern för att skapa ny musik och skapade med ord och bild.

Under 2017-2017 turnerade vi på skolor i Göteborg och näraliggande kommuner. Vi mötte undebara elever och hängiven personal i grundskola, särskola och introduktionsskola. Musiken bygger de bästa broarna och schubertiaden är ett redskap nu liksom på Schuberts tid.

Nu gläder vi oss extra mycket eftersom Kulturrådet i december 2018 beviljat stöd till utveckling av Pop-Up Schubert. Dansen kommer att ta större plats i vår workshop, helt i enlighet med den ursprungliga Schubertiaden där Schubert improviserade fram melodier till sällskapsdanserna. Samma melodier återanvändes i hans verk på otaliga sätt. En tididg form av musical recycling i det analoga 1800-talet.

Med stöd av Statens Kulturråd

Göteborgs Schubert Maraton medfinansierades av Göteborgs stads Kulturnämnd. Projekt kopplade till Pop-Up Schubert har fått stöd vid flertalet tillfällen av Stiftelsen Ax:son Johnson, Längmanska Stiftelsen samt Otto och Charlotte Mannheimers fond.

Vi lyssnar, utforskar, inspireras och skrattar tillsammans med en sång av Franz Schubert som utgångsmaterial.  All musik uppförs live av sopransolisterna Nina Ewald eller Ellen Larsson tillsammand med pianisten Karin M Nilsson.

Vill du boka en Pop-Up Schubert till din skola? Kontakta Karin

Vi finns i Kulturkatalogen Väst med möjlighet till subventioner och arrangörsstöd som regionen erbjuder.