Pop-Up Schubert

Scrolla ner för vår trailer.

workshop, skapande skola
Pop-Up Schubert- Sveriges modernaste schubertiad.

Vi är igång inför ytterligare en säsong med Sveriges modernaste schubertiad, Pop-Up Schubert. Ett utmärkt projekt för Skapande skola eller evenemang för stora och små.
Skolor i Falkenberg, Väster Norrland och Göteborg samt ett antal församlingar i Svenska Kyrkan fick besök av Pop-Up Schubert under 2020. Innan dess har vi besökt grundskolor i Lerum, Bergsjön, Angered samt särskolor i hela Östra Göteborg.

Ellen Larsson, skapande skola , Pop-Up Schubert
Pop- Up Schubert: Skapande skola på Ängås skolan.

Pop-Up Schubert i Kulturkatalogen Väst

2000-talets schubertiad, ett musikalisk möte för inspiration och  skapande.Särskilt spännande är vad som gömmer sig i hatten.

Alternativ bokare: https://www.possibilitas.se/pop-up-schubert

 

Pop-Up Schubert- Sveriges modernaste Schubertiad.

Att fira  Schuberts fördelsedag den 31/1 har blivit en tradition. I år firade vi med Schubertiader för stora och små på Kulturhuset Kåken och körde efterfest dagen därpå med Särskolan i Eriksbo. 2017 firade vi 22-årsdagen  med  en schubertiansk  heldag i Hammarkullen.  Vi skakade Minute Music Shakern för att skapa ny musik och skapade med ord och bild.

Under 2017-2017 turnerade vi på skolor i Göteborg och näraliggande kommuner. Vi mötte undebara elever och hängiven personal i grundskola, särskola och introduktionsskola. Musiken bygger de bästa broarna och schubertiaden är ett redskap nu liksom på Schuberts tid.

Nu gläder vi oss extra mycket eftersom Kulturrådet i december 2018 beviljat stöd till utveckling av Pop-Up Schubert. Dansen kommer att ta större plats i vår workshop, helt i enlighet med den ursprungliga Schubertiaden där Schubert improviserade fram melodier till sällskapsdanserna. Samma melodier återanvändes i hans verk på otaliga sätt. En tididg form av musical recycling i det analoga 1800-talet.

Med stöd av Statens Kulturråd

Göteborgs Schubert Maraton medfinansierades av Göteborgs stads Kulturnämnd. Projekt kopplade till Pop-Up Schubert har fått stöd vid flertalet tillfällen av Stiftelsen Ax:son Johnson, Längmanska Stiftelsen samt Otto och Charlotte Mannheimers fond.

Vi lyssnar, utforskar, inspireras och skrattar tillsammans med en sång av Franz Schubert som utgångsmaterial.  All musik uppförs live av sopransolisterna Nina Ewald eller Ellen Larsson tillsammand med pianisten Karin M Nilsson.

Pop-Up Schubert i Kulturkatalogen Väst

Vill du boka en Pop-Up Schubert till din skola? Kontakta Karin

Vi finns i Kulturkatalogen Väst med möjlighet till subventioner och arrangörsstöd som regionen erbjuder.

Pop-Up Schubert i Kulturkatalogen Väst

Pop-Up Schubert på Musik Centrum Väst

Pop-Up Schubert på Skapande Skola

Pop-Up Schubert på Musikcentrum Syd