Kulturrådet stöttar Pop-Up Schubert

Jag fick glada nyheter i december 2018 då Kulturrådet meddelade beviljat stöd till mina nya planer för Pop-Up Schubert. Nu ska projektet ut i Sverige, inte bara med sång och piano men även dansen ska få ta plats. Vid min sida finns alltjämt Kungsladugårds egen Jenny Lind, sopranen Nina Ewald men duon blir en trio när dansaren Pia Nordin blir en del av projektet.

Dans var en självklar aktivitet i Wiens salonger när Schubert satte sig vid flygeln för att improvisera. Melodierna återkommer i både Lieder och andra musikaliska verk. Man kan säga att den populäre Franz idkade musikalisk recycling vilket är ett känt grepp bland kompositörer även i vår samtid.

Pop-Up Schubert, den moderna interaktiva Schubertiaden för skolbarn, ska inte vara sämre. Musik och rörelse borde vara inseparabla, och för barn i vår tid är dansen ofta något naturligt.

Nu ska vi förvalta detta bidrag på bästa sätt så att elever i grundskola och särskola över hela Sverige ska kunna ta del av vår interaktiva workshop och erbjudas möjligheten att bilda sin egen uppfattning om musiken.

Innan dess: Till er alla från oss alla God Jul och Gott Nytt År!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *